Sluit venster

 

Wil je weten wat De Stadmaker voor
jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op! We bespreken de mogelijkheden graag onder het genot van een goede kop koffie.
 

De Stadmaker
Aubadepad 14
6842 DB Arnhem

Tel     +31 6 147 29 197
Mail   suzanne@destadmaker.nl 

IBAN  NL70RABO0327490964
KvK    70910685
BTW   NL001154193B66

Skip to main content

BPD wint met ‘Domein aan de Dommel’ de tender voor de transformatie van het hoofdgebouw van Kentalis en omliggende terreinen in Sint-Michielsgestel. Het winnende plan staat voor een prachtige leefomgeving met betaalbare en duurzame koop- en huurwoningen en passende (commerciële) voorzieningen. De Stadmaker hielp, als onderdeel van het tenderteam, mee met het participatie, placemaking en co-creatie plan.

Het voormalig hoofdgebouw en een deel van het terrein van Koninklijke Kentalis aan de Theerestraat in Sint-Michielsgestel komt per 1 september 2023 in handen van BPD. Kentalis heeft nadrukkelijk gekeken naar een partij met aandacht voor de cliënten en leerlingen die wonen en leren op het naastgelegen compacte Kentalis-terrein. De winnende tender ‘Domein aan de Dommel’ staat voor een prachtige leefomgeving met betaalbare en duurzame koop- en huurwoningen en passende (commerciële) voorzieningen.

Wonen, werken en leren
‘Het voormalig hoofdgebouw is een prominent onderdeel van de geschiedenis van Kentalis’, zegt Oscar Dekker, voorzitter van de Raad van Bestuur. ‘Ook in de toekomst zullen Kentalis en het gebouw nauw met elkaar verbonden blijven. Als belangrijke bewoners op het aangrenzende terrein hebben we een aantal essentiële voorwaarden gesteld aan de nieuwe eigenaar en bestemming van het gebouw. Hierdoor weten we zeker dat we een mooie en beschermde omgeving kunnen blijven bieden aan onze cliënten en leerlingen die doof of doofblind zijn en/of een communicatief meervoudige beperking hebben. Bovendien behouden we een fijne werkomgeving voor onze medewerkers die op het terrein werken. We zijn erg blij dat BPD deze visie onderschrijft en we hebben veel vertrouwen in de herbestemming van het gebouw.’

‘Het hoofdgebouw is onlosmakelijk verbonden met Sint-Michielsgestel’, zegt Frans van den Boomen, ontwikkelingsmanager BPD regio Zuid. ‘Dat was zo in het verleden en zal ook in de toekomst zo blijven. Ons voorstel is om dit prachtige hoofdgebouw een nieuw leven te geven, zodat het ook straks het centrale hart is van het vernieuwde gebied. We verduurzamen het gebouw en maken het geschikt om in te wonen en te werken, met de benodigde voorzieningen. We hechten grote waarde aan een inclusieve maatschappij en daarom willen we zorgen voor een goede harmonie met onze bijzondere buren en het terrein waarop zij wonen en leren. Daarnaast zijn we er trots op dat we met de herbestemming van het gebouw ook de kwaliteit van het terrein versterken.’

‘We feliciteren Kentalis en BPD met de verkoop. We kijken uit naar een prettige samenwerking, zoals we die ook altijd met Kentalis hebben gehad’, aldus Lianne Van Der Aa, wethouder van Sint-Michielsgestel. ‘Deze ontwikkeling komt de verbinding tussen de twee dorpshelften ten goede. We zien uit naar de verdere uitwerking van de plannen.’ In het najaar worden omwonenden en andere belanghebbenden uitgenodigd om mee te denken over de verdere invulling van de plannen.

Betrokken partijen

  • DELVA Landscape Architecture / Urbanism
  • BOEi
  • BiermanHenket
  • De Stadmaker
  • Royal HaskoningDHV
  • Libre Concepts & Development
  • OnzeAuto
  • Horeca Development B.V.

Bron: bpd.nl