Sluit venster

 

Wil je weten wat De Stadmaker voor
jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op! We bespreken de mogelijkheden graag onder het genot van een goede kop koffie.
 

De Stadmaker
Aubadepad 14
6842 DB Arnhem

Tel     +31 6 147 29 197
Mail   suzanne@destadmaker.nl 

IBAN  NL70RABO0327490964
KvK    70910685
BTW   NL001154193B66

Skip to main content

De Stadmaker.

Mooie projecten waar
we aan werken

Project actief

Hengelo

Hart van Zuid

Hengelo is een stad van gouden handen en knappe koppen. De komende jaren verrijst daar Hart van Zuid, een stadsdeel met aandacht voor cultuur, innovatie, ontmoeten, werken en wonen. Onder leiding van de marktpartijen, bestaande uit de gemeente en vijf ontwikkelaars, wordt deze ambitie nagestreefd. Inmiddels lopen meerdere aanvragen voor tijdelijke en permanente invullingen en het eerste grote initiatief, Broedplaats Oogst, is gestart.

Project actief

Grave

Generaal de Bonskazerne

de Generaal de Bonskazerne wordt omgetoverd tot een bruisende enclave waar functies zoals wonen, werken, horeca en cultuur samenkomen. Maar hoe begin je zo’n grootschalige transformatie? We pakken het organisch aan, door de drie bureelgebouwen community based in te vullen met kantoren, ateliers en praktijkruimten. Alle ondernemers zijn betrokken bij de ontwikkelingen en ambassadeurs van deze prachtige locatie. Zo werken we samen aan de toekomst van deze inclusieve wijk.

Project actief

Apeldoorn

De Nettenfabriek

In 2018 werd Dura Vermeer eigenaar van de Nettenfabriek en schakelde De Stadmaker in voor placemaking. In het huidige netwerk van de stad vonden we de juiste creatieve ondernemers en samen met hen is een actieve community in de fabriek gestart. Met deze invulling, branding door middel van actieve communicatie en het organiseren van evenementen, is de Nettenfabriek opnieuw op de kaart gezet en laten we de beoogde doelgroepen kennismaken met de locatie.

Project afgerond

Doetinchem

De Kruisberg Gevangenis

Gevangenis de Kruisberg is een groot complex met een rijke geschiedenis. Het is in 1700 gebouwd als herenboerderij en uiteindelijk een jongensgevangenis geworden. Door middel van gebiedspromotie en placemaking legden we de verbinding tussen de creatieve ondernemers uit Doetinchem en omstreken, de lokale overheid, de buurt en de stad.

Project afgerond

Eerbeek

Eerbeekse Enk

De afgelopen jaren is de Eerbeekse Enk veel veranderd. Na jaren voorbereiding, heeft in de wijk grootschalige sloop-nieuwbouw plaatsgevonden. 28 nieuwe woningen werden aan bestaande en nieuwe huurders overgedragen. Als kers op de taart en als een cadeau aan de wijk, mag in het hart van de wijk een nieuwe ontmoetingsplek komen.

Project afgerond

 Arnhem

Koepelgevangenis

Sinds het vertrek van het COA eind 2016, staat de Koepelgevangenis leeg om verkocht te worden. Maar echt leeg heeft hij nooit gestaan. Creatieve ondernemers uit Arnhem en omgeving hebben er hun plaats gevonden, waardoor de koepelgevangenis weer is gaan leven. Inmiddels huisvesten er zich vijftien ondernemers en vinden er elke week meerdere evenementen plaats.

Project afgerond

Rotterdam

Transformatiemanagement Rotterdam Noord

Enkele jaren geleden namen de charme van Rotterdam-Noord langzaam af en er ontstonden steeds meer problemen en leegstand. Door de populariteit van de stad Rotterdam trekt een nieuwe generatie bewoners naar Rotterdam-Noord. Hoe koppelen we de huidige leegstand en kwalitatief slechte winkels en horecagelegenheden slim aan de trend van woningtekort?

Project afgerond

Twente

Tiny housing Twente

Er is veel behoefte aan anders wonen. Of dat nu klein, duurzaam, flexibel of samen is. Tiny housing Twente biedt een platform voor alle betrokkenen om de woondroom gezamenlijk te verwezenlijken. Het streven is om de komende jaren op zoveel mogelijk plaatsen in Twente nieuwe woonconcepten te realiseren. Met als eerste project het Brouwerij-terrein in Hengelo.

Project afgerond

 Hengelo

De Watertoren

De Watertoren ligt midden in de wijk Veldwijk, maar aan een prachtig park en verscholen in het groen. Het is altijd afgesloten voor de buitenwereld geweest en nu de verborgen parel van Hengelo. In Hengelo is er veel behoefte aan een eigen identiteit. Door er tijdelijk een creatieve broedplaats van te maken hebben we lokaal initiatief aangejaagd.