De Stadmaker.

Mooie projecten waar
we aan werken

Project actief

 Eerbeek

Eerbeekse Enk

De afgelopen jaren is de Eerbeekse Enk veel veranderd. Na jaren voorbereiding, heeft in de wijk grootschalige sloop-nieuwbouw plaatsgevonden. 28 nieuwe woningen werden aan bestaande en nieuwe huurders overgedragen. Als kers op de taart en als een cadeau aan de wijk, mag nu in het hart van de wijk een nieuwe ontmoetingsplek komen.

Project actief

Apeldoorn

De Nettenfabriek

In 2007 kwam de Nettenfabriek leeg te staan en door de crisis kwamen grootschalige plannen niet van de grond. In 2018 werd Dura Vermeer eigenaar van de Nettenfabriek en schakelde De Stadmaker in voor placemaking. Samen met lokale ondernemers, die in de nieuwe urban wijk van de toekomst passen, zetten we de Nettenfabriek op de kaart en bouwen we aan een sterke fundering.

Project actief

 Doetinchem

De Kruisberg Gevangenis

Gevangenis de Kruisberg is een groot complex met een rijke geschiedenis. Het is in 1700 gebouwd als herenboerderij en uiteindelijk een jongensgevangenis geworden. Door middel van gebiedspromotie en placemaking leggen we de verbinding tussen de creatieve ondernemers uit Doetinchem en omstreken, de lokale overheid, de buurt en de stad.

Project afgerond

 Arnhem

Koepelgevangenis

Sinds het vertrek van het COA eind 2016, staat de Koepelgevangenis leeg om verkocht te worden. Maar echt leeg heeft hij nooit gestaan. Creatieve ondernemers uit Arnhem en omgeving hebben er hun plaats gevonden, waardoor de koepelgevangenis weer is gaan leven. Inmiddels huisvesten er zich vijftien ondernemers en vinden er elke week meerdere evenementen plaats.

Project afgerond

Twente

Tiny housing Twente

Er is veel behoefte aan anders wonen. Of dat nu klein, duurzaam, flexibel of samen is. Tiny housing Twente biedt een platform voor alle betrokkenen om de woondroom gezamenlijk te verwezenlijken. Het streven is om de komende jaren op zoveel mogelijk plaatsen in Twente nieuwe woonconcepten te realiseren. Met als eerste project het Brouwerij-terrein in Hengelo.

Project afgerond

 Hengelo

De Watertoren

De Watertoren ligt midden in de wijk Veldwijk, maar aan een prachtig park en verscholen in het groen. Het is altijd afgesloten voor de buitenwereld geweest en nu de verborgen parel van Hengelo. In Hengelo is er veel behoefte aan een eigen identiteit. Door er tijdelijk een creatieve broedplaats van te maken hebben we lokaal initiatief aangejaagd.

Project afgerond

Rotterdam

Transformatiemanagement Rotterdam Noord

Enkele jaren geleden namen de charme van Rotterdam-Noord langzaam af en er ontstonden steeds meer problemen en leegstand. Door de populariteit van de stad Rotterdam trekt een nieuwe generatie bewoners naar Rotterdam-Noord. Hoe koppelen we de huidige leegstand en kwalitatief slechte winkels en horecagelegenheden slim aan de trend van woningtekort?