Sluit venster

 

Wil je weten wat De Stadmaker voor
jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op! We bespreken de mogelijkheden graag onder het genot van een goede kop koffie.
 

De Stadmaker
Aubadepad 14
6842 DB Arnhem

Tel     +31 6 147 29 197
Mail   suzanne@destadmaker.nl 

IBAN  NL70RABO0327490964
KvK    70910685
BTW   NL001154193B66

Skip to main content

Het is een bijzondere ervaring om in de voormalige Koepelgevangenis in Arnhem te zijn. Dat beseffen we ons als objectmanager en programmamaker dagelijks. Zonder sleutel ben je bijvoorbeeld nergens. Loop je vol enthousiasme de gevangenis in, dan kun je er niet zomaar meer uitkomen. Daar is het complex 120 jaar geleden immers voor gebouwd.

Maak hem open voor het grote publiek!
Hoe zorg je ervoor dat een pand, dat oorspronkelijk niet gemaakt is om vrij in rond te lopen, een plek wordt voor multifunctioneel gebruik? Dat was de grootste uitdaging. “Maak hem open voor het grote publiek!” Zo luidde de opdracht die wij vanuit de eigenaresse meekregen. Dat ging niet vanzelf. Het beheer van De Koepel heeft ons dan ook meerdere slapeloze nachten opgeleverd. Het is niet alleen een zeer complex gebouw, maar het ligt ook nog eens midden in een woonwijk. Dat betekent dat er vanuit de ogeving en betrokken instanties hoge eisen worden gesteld. Veiligheid en voldoende parkeergelegenheid staan met stip op nummer één. Bijzonder is dat er in de Koepel zelf maar maximaal honderd mensen tegelijkertijd mogen rondlopen, opgesloten mogen dat er tweehonderdvijftig zijn. Daar moesten we in het begin om lachen, maar het bleek al snel een behoorlijke beperking te zijn. Dat De Koepel zelf ook maar 50 parkeerplekken heeft en dat de wijk niet meer verkeerdruk wilde, maakte de puzzel extra ingewikkeld.

Gevarieerde mix
Ondanks de uitdagingen is het gelukt om een gevarieerd aanbod te creëren. Inmiddels is er een leuke mix van ondernemers gehuisvest. Zo vind je er onder andere een architect, fotograaf, fysiotherapeut, kookstudio, circusschool en theatermaker, kun je er bootcampen. En uiteraard ontbreken de welbekende Escape Rooms niet. Wie wil er nu niet uit een échte gevangenis ontsnappen? Daarnaast kunnen bezoekers in het Koepel Café terecht en vinden er mooie bruisende evenementen plaats.

Prachtig monumentaal vastgoed
We kunnen beiden met volle overtuiging zeggen dat het beheren van De Koepel een voorrecht is. Niet alleen omdat het een stukje prachtig monumentaal vastgoed is, maar ook omdat we er creativiteit, kennis, ervaring en enthousiasme in kwijt kunnen. Hoe de toekomst van De Koepelgevangenis er uit gaat zien is nog een verrassing. Wel is het inmiddels succesvol verkocht en kan de nieuwe eigenaar verder borduren op een prachtig stukje Arnhem.

Wil je meer weten over hoe we tijdelijke invulling aanpakken? Neem dan contact op met De Stadmaker.

Larissa Crum
Objectmanager – de Kabath Vastgoedbeheer

Suzanne ter Harmsel
Placemaker – De Stadmaker