Sluit venster

 

Wil je weten wat De Stadmaker voor
jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op! We bespreken de mogelijkheden graag onder het genot van een goede kop koffie.
 

De Stadmaker
Aubadepad 14
6842 DB Arnhem

Tel     +31 6 147 29 197
Mail   suzanne@destadmaker.nl 

IBAN  NL70RABO0327490964
KvK    70910685
BTW   NL001154193B66

Skip to main content

Tiny housing Twente

Nieuwe woonconcepten voor een inclusieve stad.
Er is veel behoefte aan anders wonen. Of dat nu klein, duurzaam, flexibel of samen is. Tiny housing Twente biedt een platform voor alle betrokkenen om de woondroom gezamenlijk te verwezenlijken. Het streven is om de komende jaren op zoveel mogelijk plaatsen in Twente nieuwe woonconcepten te realiseren. Het eerste project is het Brouwerij-terrein in Hengelo. Op deze locatie is plaats voor een community van tien tiny houses.

Waar richten we ons op?
Bij Tiny housing Twente richten we ons voornamelijk op ‘experiment’ en ‘belevingswaarde’. Daarnaast focussen we ons op duurzaamheid en nieuwe woon- en leefconcepten. Hoe wil je wonen en met wie wil je wonen? En hoe is het ideale huis gebouwd? Elke locatie heeft zijn eigen doelgroep. Het onderzoek draait onder ander om de community; hoe wil men leven en wat is de ultieme samenlevingsvorm? Er zijn verschillende onderdelen waarop gepionierd wordt. Gericht op duurzaamheid, biobased wonen, zelfvoorzienendheid, groen leven en op de juiste manier samenleven. Lege gebieden worden opgevuld als woonomgeving, waarbij gekeken wordt naar de openbare ruimte. Op die manier wordt positieve belevingswaarde toegevoegd en wordt het een levendige plek.

Resultaat
Een platform waar alles samenkomt dat betrekking heeft op tiny houses, voor iedereen met interesse in anders wonen. Denk aan toekomstige bewoners, grond- of vastgoedeigenaren, gemeenten, technische pioniers en studenten. De Stadmaker maakt deel uit van het bestuur van Tiny housing Twente voor het ontwikkelen van het platform.

Bekijk de video van het Tiny Housing Hengelo project

  Opdrachtgever: Stichting Tiny Housing Twente

  Locatie: Twente