Sluit venster

 

Wil je weten wat De Stadmaker voor
jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op! We bespreken de mogelijkheden graag onder het genot van een goede kop koffie.
 

De Stadmaker
Aubadepad 14
6842 DB Arnhem

Tel     +31 6 147 29 197
Mail   suzanne@destadmaker.nl 

IBAN  NL70RABO0327490964
KvK    70910685
BTW   NL001154193B66

Skip to main content

Kruisberg Doetinchem

Van afgelegen gevangenis naar aantrekkelijk onderdeel van de stad
Gevangenis de Kruisberg is een groot complex met een rijke geschiedenis. Het is in 1700 gebouwd als herenboerderij, daarna getransformeerd tot een jongensgesticht en uiteindelijk een jongensgevangenis geworden. Het complex ligt aan de rand van Doetinchem, naast het natuurgebied De Kruisberg. Door middel van gebiedspromotie en placemaking zijn verbindingen gelegd tussen en met creatieve ondernemers uit Doetinchem en omstreken, de lokale overheid, de buurt en de stad. Zo is samen de juiste invulling en aanvulling voor de Kruisberg en Doetinchem gevonden en is bijgedragen aan de toekomstige invulling van deze locatie.

De aanpak
Het doel van placemaking op deze locatie was een impuls geven aan het toekomstig verkoopproces. Dat begon met de onderlinge relaties versterken en vertrouwen opbouwen. Bij de start in 2017 zag men voor de Kruisberg gevangenis namelijk geen toekomstperspectief en stonden de belanghebbenden lijnrecht tegenover elkaar. Daarom is zeer actief ingezet op de buurtintroductie. Vervolgens kwamen we samen tot het DNA van de locatie en een passende profielschets. Door dit proces goed te managen, konden we communicatief sterk inzetten op de profilering van het DNA. Tegelijkertijd werd achter de schermen een locatiescan en huurprognose opgesteld om inzichtelijk te maken wat de technische en financiële mogelijkheden van de locatie zijn. Het inzetten van deze tools heeft ervoor gezorgd dat er nu tien sociaal maatschappelijke initiatieven en startups op de locatie gevestigd zijn.

Het resultaat
Momenteel huisvest De Kruisberg ruim 50 ondernemingen waaronder De Stadsboerin, (het inmiddels bekende elektrische brommermerk) Brekr, Lunchspot Buuls, een BSO en vele mkb’ers en zzp’ers. Zij dragen zelfstandig de community en de locatie ademt de sfeer van Achterhoekse gezelligheid. Kortom: de Kruisberg gevangenis heeft een nieuwe impuls gekregen en is klaar voor de toekomst.

  Opdrachtgever: De Kabath Vastgoedbeheer

  Locatie: Doetinchem

  Website:

  Social: