Sluit venster

 

Wil je weten wat De Stadmaker voor
jou kan betekenen?

Neem gerust contact met ons op! We bespreken de mogelijkheden graag onder het genot van een goede kop koffie.
 

De Stadmaker
Aubadepad 14
6842 DB Arnhem

Tel     +31 6 147 29 197
Mail   suzanne@destadmaker.nl 

IBAN  NL70RABO0327490964
KvK    70910685
BTW   NL001154193B66

Skip to main content

Koepelgevangenis Arnhem

De icoon van de stad als nieuwe bruisende locatie.
Sinds het vertrek van het COA eind 2016, staat de Koepelgevangenis leeg om verkocht te worden. Maar echt leeg heeft hij nooit gestaan. Creatieve ondernemers uit Arnhem en omgeving hebben er hun plaats gevonden, waardoor de koepelgevangenis weer is gaan leven. Inmiddels huisvesten er zich vijftien ondernemers en vinden er elke week meerdere evenementen plaats. Zo kun je bijvoorbeeld als teamuitje, groep vrienden of vrijgezellenfeest verschillende spellen spelen en ontsnappen uit diverse escape rooms. Daarnaast is er een circusschool, fysiotherapiepraktijk, airsoft-winkel, theatergezelschap, architect, facilitaire dienst en nog veel meer ondergebracht.

Waar richten we ons op?
Omdat het streven van de eigenaar is om de Koepelgevangenis zo snel mogelijk te verkopen, hebben wij voornamelijk gekeken naar de ‘toekomstwaarde’ en ‘Activiteit’. In de periode tot verkoop is het van belang de juiste (lokale) initiatieven te vinden en welke gebouwen en ruimten voor welke functie mogelijk zijn. Hoe kunnen we met de nieuwe invulling een kloppende exploitatie draaien? Ook onderzoeken we welke functies in Arnhem en de wijk Lombok ontbreken of versterkt kunnen worden.

Resultaat
De Koepel is en blijft een inspirerende plek om te zijn en te ondernemen. De Stadmaker zorgt onder andere voor het programma in de Koepelgevangenis en samen met de Kabath Vastgoedbeheer waarborgt het een nieuwe toekomst. Dit doen we door actief mee te denken met plaatselijke initiatieven en op zoek te gaan naar toevoegingen die het gebruik, karakter en imago van de locatie versterken

  Opdrachtgever: De Kabath Vastgoedbeheer

  Locatie: Arnhem